понеделник, 27 юли 2015 г.

Българин събира интелигентни островитяни

Княз Баланов връчва на проф. Янков указа, с който от 24 юни е назначен за председател на Княжеската академия на науките на New Atlantis.
в. „Преса“, 25 юли 2015 г.

Членове на „Менса“ и Нобелови лауреати кани за поданици българинът Владимир Баланов на собствения си остров New Atlantis, който той не купи, а завладя по всички правила на международното морско право.

Преди около 2 години бизнесменът разбира, че след изригване на вулкана Моновай на около 1000 км северно от брега на Нова Зеландия се е образувал плаващ остров от пемза с площ 27 хиляди кв. км. След проверка установява, че е ничий. Първо го предлага на българското правителство и ЕС. Получава единствено писмо от външното министерство, че островът е необитаем и не представлява интерес за страната ни.

Тогава Баланов решава да действа сам. Изпраща своя експедиция от бивши тюлени, която тръгва от Аржентина, добира се до острова и побива пилон с флаг на своята компания. Актът се заснема, документира, заверява при нотариус. Съставя се конституция и след нотариална заверка на 22 май т.г. се слага началото на княжество New Atlantis. Регистрирана е като монархия, за да се избегне възможността от купени избори и завземане на властта и острова, ако това е република, обяснява Баланов. За всички свои действия той се консултира с проф. Александър Янков, председател на Световната асоциация по международно право.

Оценката на геолозите, изследвали острова, е, че само той като суровини и материали е на стойност 5 трилиона долара. За Баланов обаче по-важна е акваторията. В диаметър от 12 мили се образуват териториални води, а в още по-голям диаметър от 200 мили - икономическа зона. Всичко, което се открие в нея - рибни ресурси, залежи на нефт и газ, е собственост на държавата. Това богатство е на площ 780 хиляди кв. км и именно него смята да експлоатира Баланов, който е икономист и юрист по образование. Икономическият потенциал на острова заедно с териториалните води е изчислен на около 100 трилиона долара.

Княжество New Atlantis e виртуален политико-икономически проект, който предвижда всички поданици на държавата да са акционери в бъдещото акционерно дружество. Затова Баланов кани всички красиви умове от България и света, да стопанисват заедно богатствата му. На особена почит в New Atlantis ще бъде Княжеската академия на науките, за чиито председатели вече са назначени с княжески указ проф. Александър Янков и Даниела Симидчиева - най-умната жена в света с IQ 192 при 200 възможни точки.

1 коментар: