петък, 25 септември 2015 г.

Менса кани кандидатите за кметове на IQ тест

Христо Радков на протестите миналото лято.

PIA New Atlantis

Организацията на най-умните и интелигентни българи „Менса – България“ за пореден път кани любезно кандидатите за предстоящите избори, този път за кметове и общински съветници, да положат теста за интелигентност. Откритата покана, изпратена до всички медии, е по идея на председателя на "Менса - България" Христо Радков, който от 2 юни 2015 г. е назначен с указ на княз Баланов за вицепремиер на държавата на красивите умове - княжество New Atlantis Христо Радков.

Това е втората покана на "Менса България" към кандидатите за местните избори, първата е била през 2007-ма и тогава никой не се е явил. Имало е покана и към кандидатите за президенти, а също и за евродепутати, като и в двата случая резултатът е бил също 0 явили се.

„Единствено на предишните парламентарни избори се отзоваха 16 човека, и то само от Зелените, - каза пред PIA New Atlantis Христо Радков. - Резултатите им бяха доста прилични - средният им коефициент на интелигентност беше 130. Даже шестима от тях покриха 148 точки и нагоре, даващи им право да станат членове на "Менса". Само че обществото не взе това под внимание - получиха много нисък процент на вота.

Целта ми не беше те да станат членове на „Менса“, а да покажат на суверена дали са над средното ниво на интелигентност за обществото. Ако са под него и ни управляват, ще се оплакваме, че сме последната държава по много показатели, че мозъците ни изтичат, че никой не иска да живее тук. Нещо, което в Нова Атлантида искаме да променим. Затова княз Баланов покани първо умните хора за граждани на тази държава.“ (Интервюто на Христо Радков за „Менса“ и за предизвикателството да поеме поста вицепремиер – ТУК)

Ето и целият текст на поканата:

Открита покана до кандидатите за кметове

Уважаеми дами и господа,

В последните години у нас има активен обществен дебат относно възможността за провеждане на мажоритарни избори, в които да се отчитат личните качества на кандидатите за властта. В „Менса – България” вярваме, че именно на изборите за кметове и градски парламент хората в най-голяма степен гласуват за личности, оценявайки преди всичко техните персонални качества и на следващ план партийната им принадлежност.

Ето защо отправяме покана към всички кандидати за кметове и общински съветници, които ще участват в изборите на 25 октомври 2015г., да се явят на международно признатия тест за интелигентност на „Менса”. Считаме, че наред с по-прозрачното представяне на самите кандидати, тестът ще помогне и на партиите да отсеят най-добрите сред тях.

По правило, ние нямаме право да оповестяваме публично резултатите на хората, които се явяват, освен ако те самите не желаят това. В този случай „Менса – България” се ангажира да проведе теста без такса или да възстанови таксата, ако такава вече е платена.

Тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от „Менса Интернешънъл”, и се използва в цял свят. Продължителността на теста е 30 минути, а резултатите излизат след още 30 до 60 минути.

"Менса България е основана през 1991 г., а от 1998 г. е пълноправен член на "Менса Интернешънъл" - най-старата и масова световна организация на хора с висок коефициент на интелигентност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар