вторник, 22 март 2016 г.

Княз Баланов изказа съболезнования на крал Филип за терора в Брюксел

Крал Филип

PIA New Atlantis

Владимир Баланов, княз на княжество New Atlantis, изпрати съболезнователен адрес на крал Филип и чрез него – на народа на Кралство Белгия, в който изразява възмущението си от терора в Брюксел тази сутрин, в който загинаха невинни хора.

„Държавата на красивите умове New Atlantis остро осъжда този чудовищен акт в сърцето на цивилизована християнска Европа. Скърбим заедно с народа на Кралство Белгия и изразяваме безусловната си подкрепа и съпричастност към трагедията на близките на загиналите”, се казва в писмото.

Две експлозии на международното летище в Брюксел и една в метрото, близо до Европейската комисия и Съвета на ЕС, в 9 часа българско време, убиха поне 34 души и раниха над 130, голяма част тежко, предаде частната фламандска телевизия ВРТ, цитирана от www.clubz.bg. Поне едно от нападенията е дело на атентатор-самоубиец, съобщи прокуратурата.

Столицата на Белгия е блокирана и в най-високата, четвърта степен на тревога за тероризъм. Контролът по границите на страната е засилен. Външният министър Дидие Рейндерс каза пред държавната телевизия РТБФ, че вероятно има още терористи на свобода.

Метрото е затворено, градският транспорт е спрян. Летището е затворено, европейският квартал около мястото на експлозията е блокиран от полицията. Не пътуват свръхбързите влакове за Лондон и Париж.

Атаките идват четири дни след като властите арестуваха Салах Абдеслам, последният останал жив от атентаторите, които убиха 130 души и раниха над 350 в Париж на 13 ноември миналата година.

"Даеш" ("Ислямска държава") пое отговорност за днешните атентати в Брюксел. Това бе направено чрез свързаната с джихадистите агенция "Ал Амак".

Ето и целият текст на съболезнователния адрес на княз Баланов до крал Филип:

Княз Владимир Баланов


Княжество New Atlantis
До
Негово Величество Филип
Крал на Кралство Белгия

СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН АДРЕС

Ваше Величество,

От името на Княжество New Atlantis и лично от мое име приемете най-искрени и дълбоки съболезнования за невинните жертви на терора тази сутрин в Брюксел.

Държавата на красивите умове New Atlantis остро осъжда този чудовищен акт в сърцето на цивилизована християнска Европа.

Скърбим заедно с народа на Кралство Белгия и изразяваме безусловната си подкрепа и съпричастност към трагедията на близките на загиналите.

Владимир Баланов, княз на най-младото княжество в света New Atlantis

Няма коментари:

Публикуване на коментар