вторник, 13 октомври 2015 г.

Даниела Симидчиева предизвиква кандидатите за местна власт



PIA New Atlantis

Най-умната жена в света, българката Даниела Симидчиева, отправи лично предизвикателство към кандидатите за управници на изборите за местна власт на 25 октомври да положат теста за интелигентност на „Менса“. С това бившият председател на "Менса - България" подкрепя инициативата на сегашния си колега, председателя на "Менса - България" Христо Радков, да кани кандидати за предстоящи избори на тест за интелигентност.

Откритата покана беше изпратена до всички медии от Христо Радков, който от 2 юни 2015 г. е назначен с указ на княз Баланов за вицепремиер на държавата на красивите умове - княжество New Atlantis.

Това е втората покана на Христо Радков към кандидатите за местните избори, първата е била през 2007-ма и тогава никой не се е явил. Имало е покана и към кандидатите за президенти, а също и за евродепутати, като и в двата случая резултатът е бил също 0 явили се.

„Единствено на предишните парламентарни избори се отзоваха 16 човека, и то само от Зелените, - каза пред PIA New Atlantis Христо Радков. - Резултатите им бяха доста прилични - средният им коефициент на интелигентност беше 130. Даже шестима от тях покриха 148 точки и нагоре, даващи им право да станат членове на "Менса". Само че обществото не взе това под внимание - получиха много нисък процент на вота.

Целта ми не беше те да станат членове на „Менса“, а да покажат на суверена дали са над средното ниво на интелигентност за обществото. Ако са под него и ни управляват, ще се оплакваме, че сме последната държава по много показатели, че мозъците ни изтичат, че никой не иска да живее тук. Нещо, което в Нова Атлантида искаме да променим. Затова княз Баланов покани първо умните хора за граждани на тази държава.“

"Засега се явиха четирима кандидати за общински съвети, двама за столичния и двама за Пловдивския, а в неделя в Димитровград очакваме да се явят и кандидати за кметове", каза пред  PIA New Atlantis Христо Радков.

В подкрепа на своя колега Христо Радков, в обръщението си, публикувано във фейсбук профила й, Даниела Симидчиева, постигнала 192 точки при 200 възможни на IQ текста, и председател на Княжеската академия на науките в държавата на красивите умове New Atlantis, пише:

"Най-вече към тези, които се готвят да получат доверието ни! Към тези, които се готвят да ни управляват! Знам, че има такива сред приятелите ми тук!!!

Политиката не е само права, каквото мнение се е наложило у нас. Политиката е преди всичко отговорност към тези, които са ти гласували доверие.

И, за да заслужиш това доверие, бъди достоен да им дадеш възможност за информиран избор! Избирателят иска да знае КОГО избира. Иска да го управляват морални, компетентни, почтени и интелигентни хора (ех, мечти!...). И докато ЗА МОРАЛ все още няма тест, то поне интелигентността може да бъде проверена по достатъчно убедителен начин - чрез теста на Менса. ЯВЕТЕ СЕ!!!"


От "Менса - България" са подготвили специален видеоклип, в който канят кандидатите за местни управници да приемат предизвикателството и да се явят на IQ теста.

"Видеоклипът е почти изцяло направен от втората дъщеря на Даниела Симидчиева - Цветелина, за което й благодарим. Цветелина също е член на "Менса", и също като майка си показа висок резултат на теста за интелигентност - 176 при 200 възможни точки по старата система", - каза Радков.

Много висок резултат е показала и най-малката дъщеря на Симидчиева - Петя, също член на Менса" - 156+ по новата система, което е максималният резултат по новия тест.

В специално подготвения видеоклип за предизвикателството от Христо Радков, се казва:

В последните години у нас има активен обществен дебат относно възможността за провеждане на мажоритарни избори, в които да се отчитат личните качества на кандидатите за властта. В „Менса – България” вярваме, че именно на изборите за кметове и градски парламент хората в най-голяма степен гласуват за личности, оценявайки преди всичко техните персонални качества и на следващ план партийната им принадлежност.

Ето защо отправяме покана към всички кандидати за кметове и общински съветници, които ще участват в изборите на 25 октомври 2015г., да се явят на международно признатия тест за интелигентност на „Менса”. Считаме, че наред с по-прозрачното представяне на самите кандидати, тестът ще помогне и на партиите да отсеят най-добрите сред тях.

По правило, ние нямаме право да оповестваме публично резултатите на хората, които се явяват, освен ако те самите не желаят това. В този случай „Менса – България” се ангажира да проведе теста без такса или да възстанови таксата, ако такава вече е платена.

Тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от „Менса Интернешънъл”, и се използва в цял свят. Продължителността на теста е 30 минути, а резултатите излизат след още 30 до 60 минути.

„Менса – България” е основана през 1991 г., а от 1998 г. е пълноправен член на „Менса Интернешънъл” – най-старата и най-масова световна организация на хора с висок коефициент на интелигентност.

За повече информация: тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар